Sağlık

Sağlık Personeline ‘Gece Tazminatı’ Talebi

Sağlık Çalışanına Gece Tazminatı gündeme geldi. Sıhhat Sen Sendikası Genel Müdürlüğü, 7’nci Tur Kamu Toplu Sözleşme Müzakerelerinde sağlık çalışanlarının mali ve sosyal haklarına yönelik değerli unsurları gündeme getirecek.

BSHA – Özel Haberler

Sağlık Sen, teklifinde ‘Gece Tazminatı’ başlığı altında “20.00 – 06.00 saatleri arasında yapılan mesailer için (arayan/ev nöbeti hariç) %50 zamlı ödeme” konusunu gündeme getirecek.

Sağlık Sen, ‘Yeni Önerilen Mali ve Sosyal Haklar’ başlığı altında Sağlık Bakanlığı’na bağlı çalışan sağlık çalışanları için değerli kazanımlar sağlayabilecek konuları gündeme getirdi. ‘Gece Tazminatı’, ‘Taban Ücret Katsayıları’, ‘Taban Ödemenin Emekliliğe Yansıması’, ‘Fazla Mesai Ücreti’ bunlardan birkaçıdır.

Sağlık Çalışanına ‘Gece Tazminatı’ Talebi

YENİ SUNULMUŞ MALİ VE SOSYAL HAKLAR

tazminatlar

17/4/2006 tarihli ve 2006/10344 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe giren Devlet Memurlarına Yapılacak Zam ve Tazminatlara İlişkin Kararın eki (II) ve (III) sayılı Cetvellerde belirlenen özel hizmet tazminatları , Sağlık Bakanlığı İl Teşkilatı İdari ve Hizmet Birimleri Ekibi Standartlar Yönetmeliğinde belirlenen İ1 kapsamındaki illerde çalışan işçiye 50, kapsamındaki illerde çalışan işçiye 30 puan zamlı olarak uygulanır. İ2-İ3-İ4-İ5 kapsamında, diğer illerde görev yapan işçiye 20 puan. 2006/10344 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile çıkarılan Devlet Memurlarına Yapılacak Zam ve Tazminatlara İlişkin Kararın eki (C) Cetvelinin Sağlık Hizmetleri Bölümünde belirlenen İşgücü Artış Oranları 1000 dir. puan, İş Riski Artışı 1000 puan, Tedarik Zorluğu 1000 puandır. aşamalı olarak uygulanır.

Gece telafisi

657 sayılı Kanunun ek 33. maddesi uyarınca ödenen vardiya bedelleri, 20.00 – 06.00 saatleri arasında yapılan vardiya süreleri için (arayan/ev nöbeti hariç) %50 oranında artırılarak ödenir. Akşam saat 20.00’den sabah 06.00’ya kadar olan sürede temel işleri fazla mesai yapanların ücretleri %50 zamlı olarak ödenir.

taban ücret katsayıları

(1) EK-4 “Taban Ödeme Katsayısı Tablosu”nda yer alan katsayıların iki katına 0,20 puan eklenerek uygulanır. yükseköğretim kurumlarında görev yapanların Döner Sermaye Gelirlerinden Yapılacak Ek Ödemelerinin Dağıtımında Uygulanacak Esas ve Esaslar Hakkında Yönetmelik.

Sağlık Çalışanına ‘Gece Tazminatı’ Talebi

Baz ödemenin emekliliğe yansıması

209 sayılı Kanunun 5 inci unsuru (altıncı fıkra kapsamında ek ödeme alanlar ile diğer kurumlardan vekaleten veya atama yoluyla Sağlık Bakanlığına atananlar dahil) ile () bendi kapsamında sigortalı olanlar da dahildir. c) 209 sayılı Kanunun birinci fıkrasının 4 üncü maddesinde; 209 sayılı Kanunun 5. maddesine göre kendilerine ödenen taban ödeme tutarı üzerinden malullük, yaşlılık ve vefat sigortası şeklinde ek sigorta primlerine tabidirler. Ancak bu durumda ek sigorta primine tabi olacak yardımın miktarı, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası’nın 80’inci maddesinin üçüncü fıkrasına göre belirlenecek esas kazançtan sigorta priminin toplamıdır. 31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Kanun bu hakkın tüm hak sahiplerine. Ortadaki fark, birinci fıkrada belirtilen sigorta primine esas kazanç üst sınırının üzerinde olamaz.

Artımlı ödeme yapılacak hizmet sunum alanları

Hizmet Teslim Alanına ilişkin sterilizasyon, adlandırılmış ilaç, poliklinik ve poliklinik takviye alanları (bu alanda çalışanlar dahil), aşı odası, enjeksiyon odası, kolonoskopi, laboratuvar hizmetleri, radyoloji hizmetleri Ek Ödeme Yönetmeliği Tablo No Ek-4 Sağlık Bakanlığı Organ ve doku kaynak merkezi, hematoloji, kemoterapi, eczane ve diğer ayakta tedavi, birim ve merkezler gibi tıbbi hizmet verilen alanlarda çalışanlara 0,10 katsayı eklenir. Palyatif bakım merkezleri, onkoloji, kan nakli merkezi ve aferez, Sağlık Bakanlığı Ek Ödeme Yönetmeliği 3. satırında yer alan 0,30 katsayısından, Artımlı Ödemeye İlişkin Hizmet Sunum Alanı Tablosu EK-4’ten yararlanır. Bu unsurun birinci ve ikinci fıkralarında yer alan birimler için tablodaki katsayılara 0,10 katsayıları eklenerek 2009/2002 sayılı Ek Ödeme Yönetmeliği’nde yer alan Hizmet Teslim Alanları Tablosundaki birimlerin sorumlularına eklenir.

Fazla mesai ücreti

Bu hizmet kolu kapsamındaki kurum ve kuruluşların merkez ve taşra teşkilatlarında istihdam edilen memurlar ile sözleşmeli işçilerin fazla çalışmaları halinde (657 sayılı Kanunun ek 33 üncü maddesi kapsamında ödenen birimler hariç) ) Fiili fazla mesai, ayda 50 saati ve yılda 500 saati geçemez. Buna karşılık, merkezi yönetim bütçe kanununda belirlenen fazla mesai saat ücretinin beş katını geçmemek kaydıyla fiili fazla mesai ücreti ödenir. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu