Haber

Öldürülen akademisyene hakaretten yargılanan avukata 1 yıl 5 ay hapis

ANKARA’da araştırma görevlisi Ceren Damar Şenel’i (27) öldüren sanığın avukatı olan avukat Vahit Bıçak, mahkemede Şenel’e yönelik sözleri nedeniyle “kişinin hatırasına hakaret” ve “hakaret” suçlarından yargılandı. duruşmada 1 yıl 5 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Çankaya Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olarak çalışan Ceren Damar Şenel, 2 Ocak 2019’da kopya çekerken yakaladığı öğrencisi Hasan İsmail Hikmet (23) tarafından üniversite kampüsündeki odasında bıçaklanarak tabancayla vuruldu. Hasan İsmail Hikmet, Ankara 33. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı davada “Yürüttüğü kamu görevinden dolayı kasten adam öldürmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Karar Yargıtay’da onandı. Sanık Hikmet’in avukatı Vahit Bıçak, duruşmada Ceren Damar Şenel’in müvekkiline cinsel tacizde bulunduğunu, bu tacizi pozisyonunu kullanarak sürdürdüğünü ve müvekkilini tehdit ettiğini ifade etti. Avukat Vahit Bıçak hakkında ‘kişinin hatırasına hakaret’ ve ‘hakaret’ suçlarından 10 yıla kadar hapis cezasıyla dava açıldı.

BABA: BU SANIK, KATİLDEN GÖREVİ İFADE ETTİ Vahit Bıçak’ın davasına Ankara 35. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Duruşmaya sanık Vahit Bıçak, Şenel’in babası Mustafa, annesi Feyzan Damar ve tarafların avukatları katıldı. Baba Damar, sanık avukat Vahit Bıçak’ın duruşma boyunca çok sayıda suç işlediğini ve her köşeye kaçtığını belirtti. Bıçak’ın 5 duruşmanın 2.5’inde firar ettiğini belirten Mustafa Damar, “Sanık zorla mahkeme huzuruna çıkarıldı. Onun yapmak istediği ‘Ben suç işledim, kimse beni yargılayamaz’ diye göstermek. Ayrıca, “Verilen ceza Vahit Bıçak’a. “Hayatını etkilemez.” En üst sınırdan ceza aldı ve ardından bana, kızıma ve mezardaki aileme saldırdı. Bu 35- yaşındaki avukat kanunu kendi kötü amaçları için kullandı.Cüppeyi de kendine kalkan yaptı.Bunu çıkar için,ticari amaçla yaptı.12 tanesi ölümcüldür.Defin sırasında kefeninden damlayan kanı unutamam. 17 bıçak darbesiyle öldürülen kızım umarım sanıklar vicdanlarını rahatlatır.” SANIK: ADALETLİ BİR KARAR VERİLECEĞİNE İNANIYORUM Sanık Vahit Bıçak, hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini belirterek, “Hayatını kaybeden Ceren Damar Şenel ile herhangi bir yakınlığım yok. Öldürüldü, ayıp’ dedim daha önce. Benim ölüyü geri getirmeye gücüm yok. Allah hayat verir, Allah alır. Maksadımız meşrulaştırmak ya da normalmiş gibi göstermek değil. Ne kadar ceza verirseniz verin. ben anlıyorum.Usul ve adalete bu kadar önem veren hakimlerin savunma dokunulmazlığı kapsamında adil bir karar vereceklerine inanıyorum.Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremde birçok aile evladını kaybetti.50 bine yakın kişi evladını depremde kaybetti. O bölgede hangi baba çevrelerde böyle bağırıp çağırıyor. Ortada kimse yok. Mustafa Damar’ın basını neden bu şekilde kullandığını anlayamıyorum.”

Mahkeme heyeti sanık Vahit Bıçak’a ‘kişinin hatırasına hakaret’ suçundan 1 yıl 5 ay 15 gün hapis cezası vererek cezada takdir indirimi uygulamadı.

haber-ceyhan.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu