Ekonomi

BlockStream CSO’su Bitcoin’in potansiyel bölünmesini öngörüyor

Samson Mow, BlockStream’in Baş Strateji Sorumlusu ve Pixelmatic’in CEO’su. Bitcoin’in İki farklı kategoriye ayrılma olasılığını öngördü. Bu varsayım, 8 Kasım 2023 Çarşamba günü yapılan bir video röportajı sırasında yapıldı.

Mow’un tahmini, yakın zamanda Bitcoin spot borsa yatırım fonlarını (ETF’ler) başlatan BlackRock gibi finans devlerinin Bitcoin’e olan ilgisinin artmasının ardından geldi. Mow, bu kurumsal ilgi artışını, Bitcoin’in meşru bir yatırım olarak konumunun ve bir rezerv varlık olarak gelecekteki potansiyel rolünün doğrulanması olarak görüyor.

Bu doğrulamaya rağmen Mow, bu kurumsal “Bitcoin ateşinin” potansiyel olumsuz etkileri konusunda da uyarıda bulundu. Bunun “kurumsal” ve “normal” Bitcoin’in yaratılmasına yol açabileceğini öne sürdü. Mow’a göre “kurumsal Bitcoin” kavramı sistem içerisinde sınırlı kalabilir çünkü BlackRock gibi şirketler BTC varlıklarını serbest bırakmakta tereddüt ediyor.

Bu senaryo iki farklı BTC fiyatına yol açabilir. “Kurumsal Bitcoin”, “normal Bitcoin”e kıyasla sınırlı faydası nedeniyle indirimli bir süreç görebilir. Öte yandan “bedava Bitcoin”, kripto para biriminin “yakılmasına” benzer bir süreçte prim görüp piyasadan kaldırılabilir.

Bu tahminden önce Mow, Bitcoin topluluğunu BTC’lerini borsalardan kendi kendine saklama sistemine taşımaya teşvik etmişti. Bu hamlenin, yatırımcıların edindikleri BTC’nin varlığını doğrulamalarının tek yolu olduğu konusunda ısrar ediyor.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu