Haber

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: Güvenliğimiz birbirine bağlı

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Güney Kore’nin başkenti Seul’e yaptığı resmi ziyaret kapsamında CHEY İleri Araştırmalar Enstitüsü’nde konuştu. Stoltenberg, Asya ve Avrupa’nın güvenliğinin birbirine bağlı olduğunu vurguladı.

Enstitüde katıldığı programda yaptığı konuşmada Stoltenberg, “Başkan Putin kazanırsa kendisine ve diğer otoriter başkanlara verilecek mesaj, güç kullanarak istediklerini elde edebilecekleri olacaktır. daha tehlikeli bir yer ve bizi daha savunmasız hale getiriyor. Yani Avrupa’da olan Hint-Çin’dir. “Pasifik için önemli. Asya’da olup bitenler NATO için çok değerli. Güvenliğimiz birbirine bağlıdır. Bu nedenle bir arada ve sağlam kalmalı, BM Şartı’na tam saygı gösterilmesinde ısrar etmeli ve baskı ve zulmün özgürlük ve demokrasiye üstün gelmemesini sağlamalıyız.”

KUZEY KORE’NİN FÜZE DENEMELERİ

Kuzey Kore’nin füze denemelerinin Güney Kore için tehdit oluşturduğunu belirten Stoltenberg, “Kuzey Kore, geçen yıl benzeri görülmemiş füze testleri, devam eden nükleer faaliyetleri ve söylemleri de dahil olmak üzere provokatif ve istikrarsızlaştırıcı davranış modelini sürdürüyor. Bunların hepsi BM Güvenlik Konseyi kararlarına aykırı. Bu Güney Kore ve uluslararası barış ve güvenlik için açık bir tehlike oluşturuyor. Pyongyang’a provokasyonlarını durdurması ve uluslararası hukuka tam olarak uyması çağrısında bulunurken ortaklarımızın yanındayız. Kuzey Kore ayrıca Rus Wagner Kümesi’ne roket ve füzeler teslim etti. savaşı körüklüyor hatta daha fazla” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu