Haber

Türkiye, Göçmen Kaçakçılığı ve Düzensiz Göçle Mücadelede İngiltere ile İşbirliğine Devam Edecek

İçişleri Bakanlığı’nın göçmen kaçakçılığı ve sistematik olmayan göçle mücadele konusunda İngiltere’nin yanı sıra birçok ülke ile iş birliği yaptığı belirtilirken, sistematik olmayan göç ve göçmen kaçakçılığı organizatörleri ile çalışmaların kesintisiz olarak devam edeceği vurgulandı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, küresel bir sorun olan sistematik olmayan göç ve göçmen kaçakçılığının organizatörleri ile mücadele için başta İngiltere olmak üzere göçün “kaynak, geçiş ve varış ülkeleri” ile ikili görüşmeler yapıldığı belirtildi. sorun.

Bu kapsamda, İngiltere ile Türkiye arasında 2019 yılından bu yana her yıl “Göç Diyaloğu” toplantılarının düzenlendiği belirtilen açıklamada, “Göç baskısı oluşturuyor. Sistemsiz göçün önlenmesi ve insanların tehlikeli yolculuklarda hayatlarını kaybetmelerinin önüne geçilmesi gerekiyor.” Göçmen kaçakçılarının önlenmesi öncelikli hedeflerimizden biri.Bu insani sorunları gerek bölgesel gerekse uluslararası alanda her zaman gündeme getiriyor ve gündemde tutuyoruz.”

Türkiye’nin başta Birleşmiş Milletler olmak üzere üyesi olduğu kuruluşlar nezdinde aktif olan, dinlenen, katkıları kabul edilen ve işbirliği aranan bir ülke olduğuna vurgu yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Sistematik olmayan göçü önlemek için dost ve müttefik ülkelerle mevcut işbirliğimizi güçlendirmek için çalışıyoruz. Bu amaçla, göçmen kaçakçılığı ve sistematik olmayan göçle mücadelede birçok ülkeyle işbirliği yaptığımız gibi İngiltere ile de işbirliği yapıyoruz. sistematik olmayan göç ve göçmen kaçakçılığının organizatörleri. “

inhisar-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu