Haber

Muğla Üniversitesi Öğrencileri Çocuklara Oyuncak Bebek Hediye Ediyor

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Şahidi Kız Öğrenci Yurdu’nda yürütülen proje kapsamında yapılan çalışmalar, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi çocuk polikliniğinde tedavi gören çocuklara hediye edilecek.

Muğla’daki üniversite öğrencileri, çocukların tedavi süreçlerinde destek olmak ve onların yüzlerini biraz olsun gülümsetmek amacıyla “Merkezim Her Yerde Projesi” kapsamında oyuncak bebekler yapıyor. “Şifa Bebek” isimli projede genç gönüllüler el yapımı oyuncak bebekler yaratıyor. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Uluslararası Gençlik Merkezi tarafından KYK Şahidi Kız Öğrenci Yurdu’nda hayata geçirilen sosyal sorumluluk projesi kapsamında öğrenci, haftanın belirli günlerinde yurtta kalan 30 üniversite öğrencisiyle bir araya geliyor.

Proje sorumlusu Gençlik Çalışanı Yelda Kurt; “Öğrencilerimiz boş zamanlarını geçirmek için yurtta düzenlenen “On Parmağımda On Beceri” el sanatları atölyemize geliyorlar. Örgü bebek ve oyuncakların çocukların çok hoşuna gideceğini düşünüyoruz. Oyuncak bebeklerimiz yün, pamuk ve doğal malzemelerden yapıldığından, Sağlıklı ve organik olduğundan çocukların bunlarla oynamasında herhangi bir sakınca yoktur.”Bu çalışma sayesinde çocuklarımız zararsız oyuncaklarla oynayacak, desteğinizi hissedecek ve katkı sağlayan gençlerimiz boş zamanlarını değerlendirebilecek. üretken bir şekilde. Oyuncaklarımızı sahiplerine teslim etmek isteyen öğrencilerimizle çocukların gülümsemesini ve memnuniyetini görmeye gideceğiz. Bunu isteyerek ve severek yaptık. Biz de gittiğimizde sonuçlarını görmekten mutluluk duyuyoruz.” “Emeği geçen öğrencilerimize ve desteğini esirgemeyen İl Müdürümüz Musa Kazım Açıkbaş’a şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Projede yer alan üniversite öğrencisi Edanur Çelik, projeden sosyal medya aracılığıyla haberdar olduğunu belirterek, “Hemen dahil oldum. Eğitmenimiz eşliğinde gerekli malzemeleri tespit edip kumaşların bölümlerini tek parça haline getirdik. Birer birer. Hayatımda ilk kez dikiş makinesi kullandım ve benim için çok keyifli bir deneyim oldu. Çocuklar.” “Burada onlar için bir şeyler üretmek, onların mutluluğuna ortak olmak benim için çok pahalı. Projemize destek veren bakanlığımıza teşekkür ediyorum” dedi. – MUĞLA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu