Haber

Engelli kedilerin soba keyfi

Bursa’da havaların soğumasıyla birlikte Osmangazi Belediyesi Sokak Hayvanları Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi’nde kediler için sobalar yakıldı. Evin kedilerini bile kıskandıracak bir hayat yaşayan sevgili dostlar, kendileri için özel olarak inşa edilen villalarda, soğuk kış günlerini soba keyfiyle geçiriyor.

Osmangazi Belediyesi, sokakta yaşayamayan hasta ve engelli kedilere sahip çıkarak onlara hijyenik ve sağlıklı bir yuva sunuyor. Sokak Hayvanları Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi’nde Osmanlı mimarisine uygun olarak kendileri için özel olarak inşa edilen 25 metrekare taban ve 8 metre yüksekliğinde iki villada yaşayan sevgili dostlar, gece gündüz göz kamaştıran bir hayat yaşıyorlar. kış boyunca havalar soğudukça. Yanan sobalarda ısınır. Kış aylarında sobalar her gün yakılmaktadır. Sahipleri tarafından terk edilen, trafik kazası geçiren, hastalık ya da başka sebeplerle uzvunu kaybeden engelli kediler, her gün periyodik olarak veteriner hekimler tarafından rehabilite ediliyor ve tedavi ediliyor. Engelli kediler tüm yaşamlarını iki kedi villasında geçiriyor.

Osmangazi Belediyesi Çevre Koruma ve Denetim Müdürü Ahmet Oğuzalp, sokaklarda zor kurallar altında yaşayan bakıma muhtaç kedilere bakım ve barınma imkanı sunduklarını belirterek, “Bu can dostlarımıza özenle sahip çıkıyoruz. Kış aylarının gelmesiyle birlikte üşümemeleri için her gün sabah akşam soba yakılıyor. Soğuk kış aylarında sıcak bir ev sunuyoruz. Havalar ısınıncaya kadar yanmalar devam ediyor” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu