Teknoloji

Messi mi Ronaldo mu? Bu kez bir uzman cevaplıyor: İşte ona göre dünyanın en iyisi…

Messi mi daha iyi yoksa Ronaldo mu? Bu soru Türkiye dahil dünyanın birden fazla yerinde saatlerce tartışılabilir. Ancak Premier Lig verilerini analiz eden bir uzman, Messi mi Ronaldo mu tartışmasına yeni bir yorum getiriyor.

Uzmana göre, Tüm zamanların en iyisi“bunun anlamı KEÇİuzun vadeli takma ad Lionel Messi, Cristiano Ronaldo’nun üzerinde.

Yakın zamana kadar Liverpool Futbol Kulübü’nün bilgi analiz grubu başkanı Dr. Ian Graham kariyerini istatistiksel olarak en doğru oyuncuların kim olduğunu araştırarak geçirdi. Uzman, Cheltenham Bilim Festivali’nde şunları söyledi: Gol atma konusunda neredeyse aynılar. Ronaldo biraz önde. Ama penaltıları çıkarırsanız, Messi öne geçer.

Bunun nedeni, penaltıdan gol atma olasılığının, oyunda devam eden bir durumdan gol atma olasılığından çok daha yüksek olmasıdır. Dr. Graham, Ronaldo’nun 0.75 gol beklentisinin hileli olduğunu söylüyor. Aradaki fark, Messi’nin aynı zamanda dünya çapında bir hücum orta saha oyuncusu olması.Takım arkadaşları için yarattığı şans Ronaldo’nunkinden çok daha fazla. Graham’a göre Messi her iki şeyi de harika yapıyor. Ronaldo ise bir işi çok iyi yapıyor. Aradaki fark bu.

Suudi kulübü Al Nassr için oynayan Portekizli oyuncu Ronaldo, uluslararası arenada en çok gol atan rekoru elinde tutuyor. Messi, UEFA kulüp müsabakalarında 100’den fazla gol atan bir başka futbolcu, ancak Aralık ayında Dünya Kupası’nı en yakın rakibini geride bırakarak kazandı. Mart ayında Suudi kulübü Al Hilal tarafından dünyanın en çok kazanan futbolcusu olmak için bir anlaşma teklif edilmesine rağmen Messi, PSG’den Inter Miami’ye transfer olmaya karar verdi.

  • Lionel Messi’nin ABD’ye transferi Apple’a da büyük fayda sağlayabilir

Sizce bu istatistiksel bakış açısı doğru mu? Sadece istatistiklere bakarak Lionel Messi KEÇİ ilan edebilir miyiz? Yorumlarınızı bekliyoruz…

mengenajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu