Haber

Karabağlar Belediyesi’nden üreticilere kesintisiz destek

Üretim dönemi öncesinde Kavacık, Tırazlı ve Uzundere’de Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) kayıtlı üreticilere tonlarca gübre ve bordo şerbetini ücretsiz olarak dağıtan Karabağlar Belediyesi, diğer üreticileri de yalnız bırakmadı. ÇKS’ye başvuruda geç kalan üreticilere de gübre ve bordo şerbeti verildi.
Karabağlar Belediyesi, tarımsal üretime ve kırsal kalkınmaya destek olmak amacıyla her yıl tonlarca gübre ve bordo gübresi dağıtıyor. Bu yıl ÇKS’ye kayıtlı 129 üreticiye 40 ton gübre ve 4 ton bordo gübresi dağıtıldı. Sisteme geç kayıt olan ancak tapu bilgileriyle başvuran 28 çiftçiye 8 ton gübre ve 800 kilo bordo şerbeti ücretsiz verildi. Kavacık Köyü’nde yapılan dağıtımda gübre ve bordo şerbeti alan üreticiler, “Bir önceki dağıtımda Belediye Başkanımız Muhittin Selvitopu’ya durumumuzu anlatmıştık. Çok şükür bizi yarı yolda bırakmadı. “Kendisine çok teşekkür ediyoruz” dediler.
Üreticilere bereketli bir yıl dileyen Önder Selvitopu, “Umarım bu sezon ürün daha iyi olur ve iyi bir geri dönüş sağlar. “Her zaman söylediğimiz gibi üreticilerimizi desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

Destek sayesinde hayatta kaldılar

Dünyanın en kaliteli üzüm çeşitlerinden Alphonse Lavallee’nin yetiştirildiği Kavacık Köyü’nde, geçen yıl zamansız yağışlar, aşırı sıcaklar ve “küf hastalığı” nedeniyle verimde yüzde 50’ye varan düşüş yaşandı. Üreticiler, geçen yıl Karabağlar Belediyesi’nin destekleri sayesinde ayakta kalabildiklerini hatırlatarak Karabağlar Belediyesi’ne teşekkür etti.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu