Haber

Kadın Süvari Bursa’da Güvenliği Sağlıyor

BURSA’da 3 yıl önce İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde kurulan Atlı Emniyet Müdürlüğü ekibinin kadın süvarileri, kentte güvenliğin sağlanmasında rol oynuyor. Süvari kadınları Kübra Albayrak (33) ve Merve Duran (30), her sabah tesisteki atları kontrol edip bakımlarını yaptıktan sonra rutin olarak manejde antrenmanlarını gerçekleştiriyor. Stadyum çevresindeki park ve bahçelerde, resmi törenlerde ve sosyal etkinliklerde görev alan kadın süvarilere vatandaşlar da yoğun ilgi gösteriyor.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’ne bağlı ‘Atlı Polis Küme Timleri’ Ekim 2020’de faaliyete geçti. Ekipte 8 atlı, 6 polis binici ve 5 polis destek personeli olarak görev yapıyor. Park ve bahçelerde, stadyum çevresinde, resmi törenlerde ve sosyal etkinliklerde görev alan Kübra Albayrak ve Merve Duran, her sabah tesisteki atların kontrol ve bakımlarının ardından rutin olarak manejde antrenmanlarını gerçekleştiriyor. Atlı Emniyet Müdürlüğü ekiplerindeki atların tamamı Ankara’dan geliyor. Yaşları 6 ila 18 arasında değişen ‘Ogeda’, ‘Van Persie’, ‘Rocket’, ‘Speech’, ‘Sancak’, ‘Papatya’, ‘Canberk’ ve ‘Altay’ ırkları Hollandalı, İngiliz ve Gemlik.

ATLAR BELİRLİ KRİTERLERE GÖRE SEÇİLİYOR Binekli birliklerde görev yapacak atların seçiminde de çok değerli kriterler dikkate alınıyor. Fiziksel yapıları heybetli olan atlar, toplumsal olaylarda caydırıcı etkisiyle ön planda tutulur. Atlı işçi gelişmeleri kolaylıkla tespit edip olası bir durumda gerekli yönlendirmeleri yapabilir. Atlı Polis Merkezi’nde görev yapan 4 yaşındaki polis memuru Kübra Albayrak, atlı polis olmanın yaş, kilo, boy ve fiziksel uygunluk gibi kriterleri olduğunu söyledi. Albayrak, “Bu görevi üstleniyorsanız hayvan sevginiz olmalı” dedi.

Bursa Çevik Kuvvet Şube Atlı Emniyet Müdürlüğü’nde 1 Temmuz 2021’den bu yana görevde bulunan Merve Duran, görev başındayken sokakta yürürken dikkat çektiklerini belirterek, “Atlı polis olmanın en büyük avantajı yüksekte olmamız. Böylece görüş alanımız genişliyor.”

haber-eyyubiye.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu