Haber

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Kemal Bağcı’yı dualarla anıyor

1997 yılında Gaziantep’te iş kazasında hayatını kaybeden Gazeteci Kemal Bağcı, ölümünün 26. yılında Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti tarafından kabri başında düzenlenen törenle dualarla anıldı.

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Hasan Kırmızıtaş, basın şehidi Kemal Bağcı’nın gazetecilik mesleğinin unsurlarını kendilerine aktardığını söyledi.

“Gaziantep basınına tebrikler”

“26 yıl bizim için uzun bir zaman gibi ama dün gibi. Yokluğuna hala alışamadık. Her yıl burada mezarının başında anıyoruz ve anmaya devam edeceğiz. Bir kez daha tüm yakınlarına ve tüm Gaziantep basınına sağlık diliyorum. Arkasında büyük gazeteciler bıraktığını ve genç meslektaşlarımızın etik kurallara bağlı bir şekilde işlerini yapmaya devam ettiklerini söylemek isterim.” Tüm çalışma arkadaşlarımıza katılımlarından dolayı teşekkür ederim.

“Allah kimseyi babasız bırakmasın”

Gazeteci Kemal Bağcı’nın eşi Elif Bağcı, “Öncelikle buraya kadar gelen herkese teşekkür ediyorum. Eşim Kemal Bağcı’yı kaybedeli 26 yıl oldu. Anma töreninde Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti üyeleri ve meslektaşları, basın şehidi Kemal Bağcı’nın mezarına karanfiller bırakarak dua ettiler.

Haber peşinde koşarken öldü

Kemal Bağcı, 19 Temmuz 1997’de dönemin Devlet Bakanı Mehmet Batallı ile Tarım ve Köyişleri Bakanı Mustafa Taşar’ın seçim programını izlemek üzere bindiği seçim otobüsündeki tabelaya çarparak yaralandı. Hastaneye kaldırılan Bağcı, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve 22 Temmuz’da yaşamını yitirdi. – GAZİANTEP

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu