Haber

Genç Gazeteciler İçin Tarım Gazeteciliği Buluşması Düzenlenecek

Efes Selçuk Belediyesi, Seferi Keçi ve Seferihisar Gazeteciler Derneği’nin (SGD) katkılarıyla 15-16 Temmuz 2023 tarihlerinde Efes Tarlası Yaşam Köyü’nde genç gazeteciler usta tarım gazetecileri ile bir araya gelecek. çırak toplantısı. Genç Gazeteciler için Tarım Gazeteciliği Buluşması’na genç gazeteciler, mesleğe yeni başlayanlar, bölümden yeni mezunlar ve eğitimlerine devam eden gazeteci adayları katılacak.

Genç gazetecilere yönelik gerçekleştirilecek atölyelerde, Uluslararası Tarım Gazeteciliği Deneyimleri, Tarım Gazeteciliğine Hak Temelli Yaklaşım, Tarım Gazeteciliğinin Temel Unsurları, Tarım Gazeteciliğinde Fotoğraf ve Gazetecilik, Tarım Politikaları ve Basın Dünyası, Gazetecilikte Dallanma ve Tarım Tarım Gazeteciliğinin Önemi, Tarım Gazeteciliği Çerçevesi ve Gazetecilik Etiği ve Sosyal Sorumlulukları tartışılacaktır.

TARIM GAZETECİLİK EL KİTABI HAZIRLANACAK

Çalıştaylar sonucunda tarım haberciliğindeki temel ilke ve teknikler konusunda genç gazeteciler için ana başvuru kaynağı olması planlanan “Genç Gazeteciler İçin Tarım Gazeteciliği El Kitabı”, çalışmalarda kullanılan kaynaklar kullanılarak hazırlanacak, Tartışılan konular ve alanda üretilen diğer kaynaklar. Bu kılavuz ayrıca çalışma kapsamında hazırlanacak web sitesi üzerinden dijital olarak uygulanabilecek bir kaynak misyonu görecektir.

GENÇ GAZETECİLER İÇİN YENİ BİR HABER SİTESİ

Çalıştay katılımcılarının ve diğer gazeteci, akademisyen ve uzmanların desteği ile çalışma çıktıları yaygınlaştırılacaktır. haberler, araştırma, makale, fotoğraf vb. içerikler üreterek güncellenecekleri bir yer haberlerweb sitesi hazırlanacak ve bu site bir yandan üretilen eser içeriğinin yaygınlaştırılmasını, diğer yandan da çalışmanın sürdürülebilirliğini sağlayacaktır.

Kaynak: ANKA / Eğitim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu