Yaşam

Depremzedeler için konteyner kentler kuruluyor!

Türkiye’nin güneydoğusunda 10 ili vuran depremin ardından iş dünyasının yardım çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Deprem haberini alır almaz hızla organize olan ve harekete geçen Rönesans Holding, gerekli acil insani ihtiyaçları ilk günden itibaren bölgeye ulaştırdı ve 2.000 kişilik ilk konteyner kenti 2 haftada tamamladı. kapsamlı bir operasyon. İlk etapta afetlerin yaşandığı diğer illerde 4 bin 78 kişiye geçici barınma sağladı. Hevesli arama kurtarma ekibiyle birlikte enkazdan 23’ü çocuk 189 kişiyi kurtardı.

Konteyner şehirler kurulmaya devam ediyor.

Depremin etkisinin devam ettiği bu günlerde, Malatya Erman Ilıcak Fen Lisesi yanında 6,5 ​​dönümlük alana kurulan “Malatya Yaşam Kenti”, depremin acil barınma ihtiyacı için tamamlanan ilk konteyner kent oldu. kurbanlar. 2.000 kişilik kesintili bir yaşam alanı olan kentte, tüm bölgeye sıcak yemek servisi bulunan kafeteryası, portatif duşları ve çocuk oyun odaları ile acil ihtiyaçlar karşılanmaya devam ediyor.

Malatya Lifetime City’nin ardından yeni konteyner kentlerin hazırlıklarına başlayan Rönesans Holding, Adıyaman ve Malatya’da toplam 2 bin konteynerden oluşacak ve yaklaşık 10 bin kişiye kesintisiz yaşam alanı sağlayacak alanlarda çalışmalarını sürdürüyor.

Malatya Erman Ilıcak Fen Lisesi, Yenice Uyum Merkezi, Kahramanmaraş Piazza Alışveriş Merkezi Bölgesel Uyum Merkezi, Adana Şehir Hastanesi Projesi ve Gaziantep Şehir Hastanesi Projesinde 2.000 kişilik Rönesans gönüllüleri ile depremzedelerin acil insani ihtiyaçları karşılandı ve uzun soluklu adımlar atıldı. vadeli sürdürülebilir çözümler.

habermentese.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu