Haber

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Hatay’da düzenlenen “Gönül Kalbe Programı”nda konuştu.

AİLE ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, deprem bölgelerindeki kesintili sığınaklarda başlattıkları Kalp Kalbe Programı sayesinde çocukları ve gençleri daha sosyal, akademik, sanatsal ve sportif faaliyetlerle desteklemeyi hedeflediklerini belirterek, şunları kaydetti: Önümüzdeki dönemde de toplumsal kalkınmaya önem vermeye devam edeceğiz” dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Hatay’ın Antakya ilçesindeki İstanbul Sanayi Odası’nın Konteyner Kent’te Gönül Gönül Programı düzenlendi. Programa Bakan Mahinur Özdemir Göktaş’ın yanı sıra Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Türk Kızılayı Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz, milletvekilleri, belediye protokolü ve çok sayıda çocuk ve aileleri katıldı.

‘TÜM SAHA EKİBİMİZLE ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM ETMEKTEDİR’

Programda konuşan Bakan Göktaş, beyin sarsıntısı sonrası yaraların birlikte sarıldığını kaydetti. Uyguladıkları Kalp Kalbe Programı hakkında bilgi veren Bakan Göktaş, “Bu program ile çocuklarımızın ve gençlerimizin daha güçlü bireyler olmaları için daha fazla sosyal, akademik, sanatsal ve sportif faaliyetlerle desteklenmelerini sağlamayı hedefliyoruz. Hayatlarının bundan sonraki evrelerinde zamanlarını dolu dolu geçirmeleri ve bu süreci sağlıklı bir şekilde tamamlamaları için var gücümüzle çalışıyoruz.Çocukların yaş gelişimine uygun hobi atölyeleri ve aktivite alanlarını hayata geçirdik. 14-18 yaş arası gençlerin ilgi alanlarını ve temel gelişim ihtiyaçlarını dikkate alarak, hayallerini keşfederek ve kendi yolunu çizerek ülkesine fayda sağlayacak bir insan olmak için Türk Yüzyılına emin adımlarla yürümeye devam edeceğiz. 11 ilde tüm saha ekibimizle eş zamanlı olarak çalışmalarımız devam ediyor. Gelişime önem vermeye devam edeceğiz” dedi.

Bakan Göktaş daha sonra Lise Giriş Sınavı (LGS) ve Yüksek Öğrenim Kurumları Sınavı’nı (YKS) geçen öğrencilere hediye takdim etti.

Konuşmaların ardından programa katılan çocuklar stantlarda oyunlar oynadılar, spor etkinliklerine katıldılar, bilimsel atölyelerden bilgiler aldılar. Ayrıca çocuklara yiyecek ve içecek ikramı da yapıldı.

haberkesap.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu