Ekonomi

AB, Brexit’ten sonra türev takaslarına ilişkin kuralları gevşetmeyi değerlendiriyor

Bankalardan gelen, euro cinsinden türev işlemlerinin Londra’da sürdürülmesi yönündeki talep yanıt bulmaya başladı.

AB başkanlığını yürüten İspanya, bankaları türev takas operasyonlarını Londra’dan Avrupa’ya kaydırmaya zorlayacak Brexit sonrası yasa tasarısının gevşetilmesini önerdi.

AB Komisyonu’nun AB dışındaki takas odalarına “aşırı bağımlılığı” sona erdirme önerisi Avrupa Parlamentosu tarafından inceleniyor. Komisyonun önerisi, AB’deki müşterilerin en azından euro türevlerini takas etmek için “aktif bir hesap” açmaları gerektiğini ve bankaların Londra’daki işlerini Frankfurt’taki Deutsche Boerse’nin Eurex’ine kaydırmaya zorladığını öne sürüyor.

AB, LSE’nin Londra merkezli LCH bölümü aracılığıyla euro cinsinden türevlerin takasının büyük kısmını üstlenmesinden uzun süredir rahatsızlık duyuyor.

Ancak İspanya’nın AB başkanlığı, Komite tarafından sunulan yasa teklifini yumuşatmak istiyor. İspanya’nın hazırladığı taslak, üye ülkeler için bir uzlaşma teklifi niteliğinde. “Aktif hesap zorunluluğu ilk etapta niceliksel eşiklere dayanmamalı. Gereksinimin yeniliği ve piyasa katılımcılarının buna kademeli olarak uyum sağlama ihtiyacı uygun şekilde dikkate alınmalıdır.”ifadeler yer almaktadır.

Forex Haber Merkezi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu