Haber

Yunanistan’da siyasi parti liderleri sandık başında

Yunanistan’da yapılacak genel seçimler için sandık başına giden siyasi parti liderleri, Yunan halkı için “daha iyi yarınlar” diledi.

Başbakan Kiryakos Miçotakis oylamanın ardından yaptığı açıklamada, “Bugün geleceğimiz için oy veriyoruz. Daha yüksek maaşlar, daha çok ve daha iyi iş imkanları için oy veriyoruz. Daha etkin bir ulusal sağlık sistemi, daha az eşitsizliğin olduğu bir toplum, daha güçlü bir vatan için oy veriyoruz. ” Avrupa’da değerli bir role ve korunan amaçlara oy veriyoruz.” açıklamalarında bulundu.

Seçimlerin bir demokrasi şöleni olduğuna dikkat çeken Miçotakis, “Yarının ülkemiz için daha güzel bir gün olacağına eminim.” söz konusu.

Ana muhalefetteki Radikal Sol İttifak’ın (SYRIZA) lideri Aleksis Tsipras, sandıkta yaptığı açıklamada, “Bugün vatandaşlar, çoğuna muhtaç hissetmeyen kibirli bir hükümeti geride bırakma ve önünü açma fırsatına sahip. sosyal adalet programı ile ilerici bir işbirliği hükümeti. Böylece daha elverişli yarınlara umut olabilir.”

PASOK-KINAL ittifakının lideri Nikos Andrulakis, “Eşitsizlikleri azaltacak güçlü bir sosyal devlet için var gücümle mücadele edeceğim” dedi. söz konusu.

Yunanistan Komünist Partisi (KKE) lideri Dimitris Kuçumbas, halkı oy kullandığı Lamia kentindeki sandığa davet ederek, “Yunan halkının yarına daha güçlü çıkması için halkı bugün KKE’yi güçlendirmeye davet ediyoruz. ” ifadesini kullandı.

Mera 25 Partisi lideri Yanis Varufakis, son 13 yılda yaşanan gelir düşüşüne ve beyin göçüne dikkat çekerek, “Özellikle siyasette çıkmaz sokak yok” dedi. dedi.

Yaklaşık 9 milyon 800 bin kayıtlı seçmenin bulunduğu Yunanistan’da saat 19.00’a kadar oy kullanılabilmektedir.

Sandıkların kapanmasıyla birlikte çıkış sandıkları da yayınlanacak.

Yunanistan İçişleri Bakanlığı’nın resmi olmayan ilk sonuçları saat 20:30’da açıklamaya başlaması bekleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu