Ekonomi

TÜRK-İŞ’ten asgari ücret açıklaması

TÜRK-İŞ Genel Sekreteri ve Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, İzmit’te bir otelde düzenlenen Türk Metal Kocaeli Şubesi 6. Olağan Genel Kurulu’nda konuştu. Kavlak, Kocaeli’nin alın terinin kurumadığı, metal işçisinin mücadele ateşinin hiç sönmediği bir şehir olduğunu söyledi.

Kocaeli’de yaklaşık bir yıl önce 2 Ocak 2022’de mücadele ateşi yanarken toplu iş sözleşmesi masasına oturduklarını hatırlatan Kavlak, ellerinde büyük bir zafer, ceplerinde alın teriyle masadan kalktıklarını vurguladı. ve azimle kazanmanın mutluluğu.

Türk Metal’in imzaladığı tüm sözleşmelerde başarılı bir sendika olduğunu, özellikle 2017 ve 2019 yıllarında küme toplu sözleşmeleri ile tarih yazdıklarına işaret eden Kavlak, “Ardından korona denen bela nedeniyle pandemi koşullarını yaşamaya başladık. Herkes evine kapanmıştı ama biz işteydik, canımız pahasına çalışıyorduk” dedi.

Salgınla birlikte ağırlaşan yaşam koşulları, artan enflasyon, durgunluk ve üretim krizlerinin herkesten önce işçileri vurmaya başladığını anlatan Kavlak, “Bütün önlemlerimizi zamanında aldık ve en ufak bir ücret kaybı yaşamadan bu süreci atlattık. , her işçinin böyle bir sendikası yok.Arkasında dağ gibi kalesi de yok.” terimleri kullandı.

“Bizi cezbeden bir rakam olursa kararın altına imzamızı atacağız”

Asgari Fiyat Tespit Komisyonu’nun kurulduğunu ve çarşamba günü ilk toplantısını yaptığını hatırlatan Kavlak, “Herkes asgari ücretin ne kadar olacağıyla meşgul. Tabii ki insanlar baştan aşağı haklı. Biz de elimizden geleni yapacağız. Asgari ücretin insan onuruna yakışır düzeyde olmasını sağlayın. Olursa kararın altına imzamızı atarız. Bize hitap etmeyen bir rakam olursa inanın o masadan kalkarız” diye konuştu. söz konusu.

Asgari fiyat tablosunda bir konuyu daha deneyeceklerine dikkat çeken Kavlak, vergi oranlarında herkesin canını yakan değişiklik talep edeceklerini belirtti.

Türkiye’de ücretlilerin üzerinde ağır bir vergi yükü olduğunu vurgulayan Kavlak, artık adil bir vergi sistemi istediklerini ifade etti.

Kavlak, Türk Metal Kocaeli Şubesi’nin yeni bir güçle çalışmalarına devam ettiğini belirterek, aday olmayan mevcut şube başkanı Yakup Yıldız’a sendika çalışmasına katkılarından dolayı teşekkür etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu