Haber

Mansur Yavaş: Keçiören’e çalışacak belediye başkan adayını belirlemenin zamanı geldi

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, “Keçiören için benimle el ele tutuşacak, benimle çalışacak bir belediye başkan adayını seçmenin zamanı geldi.”

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Keçiören’de faaliyet gösterecek Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılış törenine katıldı. Burada konuşan Yavaş, ABB bütçesinin 5 yıl öncesine göre dolar bazında neredeyse yüzde 50 oranında azaldığını belirterek, “Otobüs fiyatını 1 dolara sattınız, suyu 1.7 dolara sattınız. Bu kadar parayı nereye harcadınız?” ? Şu ana kadar hiç düşünmedin mi? Hepsi bu.” Ekonomik sıkıntılar sırasında bu insanların evlerinde nasıl ısındıklarını hiç düşünmediniz değil mi? İlk yaptığımız şeylerden biri; 3 yıldır 3 ayda bir sosyal desteğe ihtiyaç duyan 200 bin ailenin doğalgaz bedelini karşılıyoruz. Böyle bir bütçeniz vardı. Bu insanların ne yediğini, içtiğini hiç düşündünüz mü? Artık evlerine her ay bir kilo et giriyor” dedi.

“Bu çocuklar eğitimden mahrum kalmasın diye Ankara’nın 918 köyünün tamamına internet sağladık.”

Zorda olan, mağdur olan herkesin yanında olduklarını belirten Yavaş, “Düşüncelerimiz onlarla. Boş projeler yerine ‘Ankara’da herkesi nasıl mutlu edebiliriz? Dar gelirli aileleri nasıl eşit hale getirebiliriz?’ “Diyoruz. Pandemi geldi, okulları kapattılar. Uzaktan eğitime başladılar, uzaktan eğitim için internet yok. Anne ve babalarının telefonlarından erişiyorlar. Bu çocuklarımız eğitimden mahrum kalmasın diye Ankara’nın 918 köyünün tamamına internet sağladık. Bu dünyada bir ilkti” dedi.

“Keçiören’e çalışacak belediye başkan adayını seçme zamanımız geldi”

“Ankara’nın dürüst yönetilebileceğini herkese gösterdik” diyen Yavaş, şöyle devam etti:

“Belediye Meclisindeki adaletsizliği ve tuhaflığı gördünüz. Çok oy almamıza rağmen Belediye Meclisindeki sayımız düşük kaldı. 60-70 bin oyla bir üye büyük ilçelerden gelirken, 2 üye ise belediye meclisinden geldi. 4 bin oyla ilçe belediyeleri. Maalesef Keçiören Belediyesi ile ABB kavgaya girdi. Biz bu dönemde böyle bir şey olmayacağını umuyorduk, fiyat alabiliyoruz ama maalesef tüm yaklaşımlarımıza rağmen bu olmadı. İstiyorum Hepinizden şunu söylüyorum; yakında Keçiören’de adayımızı açıklayacağız. Artık bu tartışmayı ortadan kaldırmanın zamanı geldi. O benimle el ele tutuşacak ve benimle Keçiören için çalışacak. “Bizim için belediye başkan adayını seçme zamanı geldi.” – ANKARA

kiraz-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu