Haber

Kemer’de orman yangını ile mücadele sürüyor

Kemer’de Pazartesi akşamı başlayan orman yangınını söndürme çalışmaları havadan ve karadan sürüyor. Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, nemin artmasıyla birlikte yangının bir an önce kontrol altına alınmasından umutlu olduklarını söyledi.

Göynük Mahallesi Değirmendere mevkiinde Pazartesi günü saat 21.08 sıralarında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan orman yangını, havadan ve karadan söndürülmeye devam ediyor. Yangının yaklaşık 400 hektarlık derin bir vadide devam ettiği belirtildi.

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu yaptığı açıklamada, hava sıcaklığının düşüp nemin arttığını belirterek, yüksek nem ve duman nedeniyle 2 helikopterle müdahalenin mümkün olduğunu belirtti.

Yangına karadan müdahale edilebilmesi için yolların açıldığına işaret eden Başkan Topaloğlu, “Bugün çok umutluyuz. Nem arttı ve sıcaklık biraz düştü. Tüm sprinkler Değirmendere mevkiini çevreledi. İtfaiye ve orman ekipleri yangın hortumlarını hazırladı. Şu anda herhangi bir sorun yok. Nemin varlığı bize büyük avantaj sağlar. İnşallah bugün yangın kontrol altına alınacak.” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

haberhekimhan.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu