Haber

Kahramanmaraş’ta destek ödeme kuyruğu

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından evleri hasar gören depremzedelere 10 bin lira. “Hanehalkı Destek Ödemeleri”verilmeye devam ediyor.

uzun kuyruklar oluştu

AFAD, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü işbirliği ile yapılan ödemeler, sağlamlaştırılmamış hasar tespit bilgilerinden elde edilen konut verileri dikkate alınarak yapılmaktadır.

Bu kapsamda Onikisubat ilçesine bağlı Alparslan Türkeş Bulvarı üzerinde Ziraat Bankası olarak kullanılan Anaokulu Müdürlüğü önünde verilen destekten yararlanmak isteyenler Kahramanmaraş’ta hasar gören evler için uzun kuyruklar oluşturdu.

Depremzedeler destekten memnun

Yaşadıkları sitedeki hasar tespit çalışmalarının yaklaşık bir hafta önce bitirildiğini belirten Özer Kurtçu, binalarının orta hasarlı olduğunun tespit edildiğini ancak yeniden yenilenmesi gerektiğini söyledi.

Zararlar nedeniyle devletin verdiği 10 bin liralık yardımdan çok memnun olduğunu ifade eden Kurtçu, şöyle konuştu:

“Zenginle fakirin bir olduğu bir ortamdayız”

Devletin bu yardımı çok güzel. Bu yardıma acil ihtiyaç duyan insanlar var. Güçlü ile fakirin bire bir olduğu bir ortamdayız. Kendimden örnek verecek olursam deprem olmasaydı bu 10 bin liraya ihtiyacım olmayacaktı. Ancak devletten gelen bu 10 bin liralık yardım, kanayan bir yaranın iyileşmesine yardımcı olacaktır. Gelecekte ne olacağını tam olarak bilemeyiz ama şu anda insanlara verilen bu 10 bin liralar hem manevi hem de maddi destek. Bu güzel bir çalışma bence.

“Allah devletimizi korusun”

Yapılan hasar tespitinin ardından evlerinin hafif hasarlı olduğu tespit edilen Furkan Eser, “Allah devletimizi korusun. Çok değil ama vatandaşlarımız ihtiyaçlarını biraz görebilir diye düşünüyorum. Ama yeterli olur mu bilmiyorum. Halk olarak biraz psikolojik desteğe ihtiyacımız var. İnsanlar geceleri uyuyamıyor.”söz konusu.

“11 ilimizde helak olan herkesi düşünmek zorundayız”

Depremlerden sonra evlerinin yıkıldığını vurgulayan İsmet Akgül, şunları da söyledi: “Umarım yaralarımıza bir nebze olsun merhem olur. Şu anda görünür bir yardım var, ama o kadar. 11 ilimizde helak olan herkesi düşünmemiz lazım. Burada binlerce aile var, hepsi bu.”açıklama yaptı.

e-Devlet’ten sorgulanabilir

Öte yandan, ödemelerini almak için herhangi bir başvuru veya banka hesabına ihtiyaç duymayan mağdurlar ise, hasarlı, acil yıkılmış, ağır, orta veya hafif hasarlı hasar tespit tutanaklarını gördükten sonra Ziraat Bankası’ndan destek alabilecek. e-Devlet sorgulamasında konutlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu