Ekonomi

Emirates kıtalararası operasyonlarını hızlandırıyor

Emirates, mali yılının başından bu yana operasyonlarını yüzde 31 artırdı ve yayınlanan en son kuzey yaz tarifesine göre koltuk kapasitesini artırmayı planlıyor.

Geçtiğimiz aylarda havayolu; Yine 5 şehre hizmet vermek, 1 yeni destinasyona (Tel Aviv) sefer başlatmak, mevcut sınırlara haftalık 251 sefer eklemek, hava ve yer hizmetlerinin gelişimini genişletmeye devam etmek de dahil olmak üzere operasyonlarını hızlı bir şekilde genişletmeyi planlamış ve yürütmüştür.

Emirates Ticaretten Sorumlu Başkan Yardımcısı Adnan Kazım Emirates, küresel ağını genişletmeye ve dünya çapındaki seyahat talebini karşılama kapasitesini güçlendirmeye devam ediyor. Haziran ayında Dubai Uluslararası havaalanında planlanan kuzey pisti rehabilitasyon programı tamamlanana kadar ivmemizi durdurduğumuz için mali yılımız nispeten sakin başladı. Temmuz 2022’den itibaren kesintisiz genişleme oldu.”

Kazım Müşteri talebi ve vadeli rezervasyonlarımız çok güçlü. Emirates, yolcularımızın her zaman mümkün olan en iyi Emirates deneyimini yaşamasını sağlarken, operasyonel kapasiteyi mümkün olan en kısa sürede en üst düzeye çıkarmak için filomuzu ve ürünlerimizi bir sonraki seviyeye taşımak için birçok cephede çok çalışıyor. Şimdiye kadar, dört A380’imiz yeni kabin iç mekanları ve Premium Economy koltuklarıyla baştan sona yenilendi. 2 milyar dolarlık kabin ve hizmet geliştirme programımız hızlandıkça daha fazlası başlatılacak.”

Önümüzdeki aylarda daha fazla Emirates uçuşu Avrupa, Avustralya ve Afrika’daki mevcut rotalara hizmet verecek; Aynı zamanda, Doğu Asya’daki birçok destinasyon yeniden açılacak.

2023 yazında eklenecek A380 uçuş noktaları:

Emirates, ağında ikonik çift katlı uçağa yeniden hizmet vererek A380 operasyonlarını büyütmeye devam ediyor:

Glasgow (26 Mart’tan itibaren), Kazablanka (15 Nisan’dan itibaren), Pekin (1 Mayıs’tan itibaren), Şanghay (4 Haziran’dan itibaren), Escape (1 Haziran’dan itibaren), Birmingham (1 Temmuz’dan itibaren), Kuala Lumpur (1 Ağustos’tan itibaren) ), Taipei (1 Ağustos’tan itibaren).

Bölgelerine göre uçuş noktası sayısındaki artışlar:

Avrupa

  • Amsterdam:2 Nisan itibariyle haftalık sefer sayısı 14’ten 19’a çıkarılacak.
  • Atina:1 Haziran – 30 Eylül tarihleri ​​arasında mevsimsel yaz talebini karşılamak üzere günlük ek uçuş hizmeti eklenecektir.
  • Bolonya:1 Mayıs’tan itibaren haftada 5 sefer olan seferler günlük seferlere çıkarılacak.
  • Budapeşte:1 Haziran’dan itibaren haftada 5 sefer olan seferler günlük seferlere çıkarılacak.
  • Londra: Londra Stansted’e ikinci bir günlük servis 1 Mayıs’ta başlayacak. Bu, Emirates’in Londra operasyonlarını, Londra Heathrow’a günde 6 ve Gatwick’e günde 3 olmak üzere günde 11 uçuşa genişletecek.
  • Venedik: 26 Mart itibarıyla haftalık sefer sayısı 5’ten 6’ya çıkarılmış; 1 Haziran itibari ile günübirlik hizmete devam edecektir.

Afrika

  • Kahire:29 Ekim’e kadar haftalık sefer sayısı 25’ten 28’e çıkarılacak.
  • Darüsselam:1 Mayıs’tan itibaren seferler haftada 5 seferden günübirlik hizmete çıkarılacak.
  • Entebbe:1 Haziran’dan itibaren seferler haftada 6 seferden günlük hizmete çıkarılacak.

Avustralya ve Yeni Zelanda

Emirates’in Dubai’den Avustralya’ya aktarmasız uçuşları, 1 Mayıs’tan Sidney’e, 26 Mart’tan Melbourne’a ve 1 Haziran’dan Brisbane’e pandemi öncesi seviyelere dönecek.

  • Brisbane:1 Haziran’dan itibaren eklenen günlük uçuşlar, Emirates’in Brisbane seferlerini haftada 14 uçuşa çıkaracak.
  • Christchurch:26 Mart’tan itibaren Dubai’den Sidney üzerinden günlük uçuşlar yeniden başladı.
  • Melbourne: 26 Mart’tan itibaren Singapur üzerinden Melbourne’a günde 3 sefer eklendi ve Singapur-Melbourne bağlantısı yeniden sağlandı. Melbourne’den kalkan diğer 2 günlük uçuş, Dubai’ye aktarmasız olarak gerçekleştirilmektedir.
  • Sidney:1 Mayıs’tan itibaren günlük 3. direkt uçuş eklenecektir.

Doğu Asya

  • Bangkok:1 Ağustos’tan itibaren 5 günlük sefer eklenecektir.
  • Pekin: 15 Mart itibarıyla günlük direkt Boeing 777-300ER uçuş hizmeti başladı ve 1 Mayıs itibarıyla A380 ile uçuşlar devam edecek. A380 ile ikinci bir günlük servis 1 Eylül’den itibaren başlayacak.
  • Hong Kong: 29 Mart’tan itibaren günlük aktarmasız uçuşlar eklendi. Bu, Emirates’in operasyonlarını mevcut günlük Dubai-Bangkok-Hong Kong servisi de dahil olmak üzere haftalık 14 uçuşa genişletiyor.
  • Kuala Lumpur:1 Haziran’dan itibaren üçüncü bir günlük sefer eklenecektir.
  • Tokyo: 2 Nisan’da Tokyo Haneda’ya günlük uçuşlar yeniden başlayacak. Bu, Emirates’in Japonya operasyonlarını, Tokyo-Narita’ya günlük A380 servisi ve Osaka’ya günlük Boeing 777 servisi dahil olmak üzere haftalık 21 uçuşa genişletiyor.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu