Ekonomi

Dolar, Fed toplantısı öncesinde dar aralıklarda işlem görüyor

Investing.com – İki günlük Fed toplantısı öncesinde Avrupa seansının başlarında ABD doları dar bir aralıkta işlem görürken euro zayıfladı.

dolar endeksi%0,1 düşüşle 103.340 seviyesinde işlem görürken, geçen hafta altı haftanın en yüksek seviyesi olan 103.82’den çok az hareket etti.

Fed toplantısı başlarken dolar istikrarlı

Fed’in iki günlük toplantısı yarın sona eriyor politika toplantısıDaha önce yatırımcıların doları artırma konusunda isteksiz olduğu görülüyordu.

Ancak ABD’nin, İran destekli militanların Ürdün’deki ölümcül insansız hava aracı saldırısının ardından askerlerini savunmak için “gerekli tüm adımları” atacağına dair söz vermesiyle Orta Doğu’da artan jeopolitik gerilimler, doların temel dayanak noktası olmaya devam ettiği anlamına geliyordu.

ABD merkez bankasının faiz oranlarını değiştirmemesi beklenmiyor, yani Fed Lideri Jerome PowellGörünüşe göre bir basın toplantısını filme alacak.

Yatırımcılar şu anda Fed’in Mart ayında faiz indirimine gitme ihtimalini %50 olarak görüyor ve beklentiler, ABD merkez bankasının 2024’te yaklaşık 150 baz puanlık bir indirim öngördüğü Aralık ayında görülen seviyelerden önemli ölçüde uzaklaştı.

Bugünkü ekonomik takvimde JOLTS iş ilanları bilgisi var. ABD’nin Ocak ayı Cuma günü istihdam raporu gelecek. Bu veriler dünyanın en büyük ekonomisinin durumu hakkında daha fazla bilgi sağlayacak.

  • Yatırımlarınızı alışılmışın dışına çıkarın ve başarıya adım atın! InvestingPro, borsa bilgilerinden adil değerlemelere, sağlık analizlerinden profesyonel grafiklere kadar her şeyi bir araya getiriyor. Özel planlarımızla %60’a varan indirimlerle başarılı bir finansal geleceğin kapılarını açın. 2 yıllık abonelik için INVTROZEL2 koduyla avantajlardan şimdi yararlanın. 31 Ocak’ta sona erecek bu fırsatı kaçırmayın! KAYIT İÇİN TIKLAYINIZ.

Euro, Euro Bölgesi GSYİH verileri öncesinde değer kaybetti

Avrupa’da ise Alman ekonomisinin dördüncü çeyrekte daraldığını gösteren veriler, bölgenin en büyük ekonomisindeki sorunların tüm Euro Bölgesi’ni resesyona sürükleme potansiyelini artırdı. avro dolar%0,1 düşüşle 1,0824 seviyesinde işlem gördü.

Almanya GSYH2023 yılının son çeyreğinde çeyreklik bazda %0,3, yıllık bazda ise %0,2 azaldı. Fransa, İtalyaVe ispanyaHer ne kadar bilgiler daha cesaret verici olsa da Avro Bölgesi GSYHDördüncü çeyrekte %0,1 daralması ve üst üste ikinci olumsuz çeyreğe işaret etmesi bekleniyor.

ING analistleri yayınladıkları notta şunları ifade etti:

İngiltere Merkez Bankası’nın bu haftaki politika toplantısı öncesinde sterlin/dolarYüzde 0,3 düşüşle 1,2675 seviyesinde işlem görüyor. merkez bankasıPerşembe günü faiz oranlarının sabit kalması bekleniyor.

Pazar araştırmacısı Kantar tarafından daha önce açıklanan veriler, İngiliz bakkal fiyat enflasyonunun Ocak ayında daha yavaş bir oranda düştüğünü gösterdi. 21 Ocak’a kadar olan dört haftalık dönemde yıllık piyasa fiyat enflasyonu %6,8 olurken, önceki dört haftalık dönemde bu oran %6,9 olarak açıklanmıştı.

Yuan hissiyatı olumsuz kalmayı sürdürüyor

Asya’da dolar/yenJaponya’nın endeksi yüzde 0,1 düşüşle 147,36’ya geriledi. işsizlik oranı Aralık ayında bir önceki aya göre %2,4’e gerileyerek %2,5 olan tahminin altında kaldı. Bu verinin ardından yen hafif değer kazandı.

çarşamba günü resmi Satınalma Müdürlerinin ListesiHer ne kadar veriler açıklanmadan önce yuan’a yönelik algı oldukça kötümser kalsa da dolar/yuan7,1782 seviyesinde marjinal bir düşüşle işlem gördü.

ING, “Dünün Evergrande manşetleri, emlak sektörü için hızlı bir çözüm olmadığını ve politika yapıcıların yerel hisse senedi piyasalarını desteklemek için açıkladığı açığa satış kısıtlamaları gibi önlemlerin etkili olmadığını hatırlatıyor.”ekledi.

InvestingPro ile Yatırım Dünyasına hükmedin.

Finans dünyasında gerçek bir değişim için InvestingPro ile tanışın! Borsa bilgilerinden uygun fiyatlara, sağlık durumu analizlerinden profesyonel grafiklere kadar her şey başarıya giden yolda size rehberlik etmek için burada. Özel indirim kuponlarımızla seçtiğiniz planda %60’a varan avantajlardan yararlanabilirsiniz. Bu fırsatı INVTROZEL1A koduyla 31 Ocak’a kadar kullanın. Çünkü eksiksiz bir yatırım mükemmel araçlarla başlar. KAYIT İÇİN TIKLAYINIZ.

acipayamajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu