Haber

Depremde yıkılan iş yerinde yaşam mücadelesi veren esnaf

Malatya’da 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerde iş yeri yıkılan 28 yaşındaki esnaf Sevilay Dirican, 162 gündür iş yerinin yıkıldığı noktada babasının ürettiği ahşap işleri satarak geçimini sağlamaya çalışıyor.

Kahramanmaraş’ta depremlerin vurduğu Malatya’da konutların yanı sıra binlerce iş yeri ya yıkıldı ya da hasar gördü. Yaklaşık 30 bin esnafın faaliyet gösterdiği kentte, tarihi ve turistik çarşılar da dahil olmak üzere 15 bin esnaf ağır yaralandı. Depremin ardından yaraların hızla iyileşmeye başladığı kentte, kentin yeniden inşası için çalışmalar aralıksız devam ederken, depremlerde iş yeri yıkılan 28 yaşındaki esnaf Sevilay Dirican, yaptığı malları satarak ayakta durmaya çalışıyor. 162 gündür işyerinin enkazının kaldırıldığı noktada babasının ürettiği ahşap eserler.

“Enkaz içinde de olsa satmak bize huzur veriyor”

Depremin ardından 162 gündür şehirden hiç ayrılmadan aynı yerde durmaya çalıştığını kaydeden Sevilay Dirican, “Marangoz olan babamın ürettiği eserleri satmaya çalışıyorum. 10 yıldır Malatya’dayım. 162 gündür şehir dışına hiç çıkmadım Malatya halkına hizmet ediyorum.Müşterilerimiz bizi yerimizde görünce çok memnun kalıyorlar.Bana konteyner veriyorlar.Müşterilerimiz burayı bildiği için buraya gitmedim. Yetkililerden bir açıklama bekliyoruz. Kalıcı işyerleri için bu bilgilerin ne zaman tutulacağı bize bildirilirse içimiz rahat eder. 162 gündür yıkılan iş yerimin bulunduğu noktada satış yapıyorum. Burada satış yapmak enkazın ortasında da olsa bize huzur veriyor.” . – MALATYA

haberaltunhisar.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu