Haber

Çin, Kovid-19’un neden olduğu rahatsızlıkları azaltma sözü verdi

Çin Ulusal Sıhhat Komitesi (NHC) sözcüsü mi Feng, dün yapılan basın açıklamasında yetkililerin Kovid-19 salgınının insanlara verdiği rahatsızlığı azaltmak için ellerinden gelenin en uygununu yapacaklarını söyledi. Ülkede ayrıyeten çok salgın kısıtlamalarını önlemek için özel takımlar kuruldu.

Çin Devlet Ajansı Xinhua’nın haberine göre, Sözcü mi Feng tüm bölgelerin salgını önlemek ve kontrol altına almak için yoğun çaba sarf ettiğini ifade ederek aşırı kontrol önlemlerinin sürekli olarak düzeltilmesi gerektiğini ve kişilerin makul taleplerine zamanında yanıt verilmesi gerektiğini ifade etti.

ÖNEMLİ ÖLÇÜDE VAKA ARTIŞIUlusal Hastalık Önleme ve Kontrol İdaresi’nin üst seviye yetkilisi Cheng Youquan, basın toplantısında Kovid-19 salgınlarının artık ülkenin büyük bir kısmını etkileyerek süratle geliştiğini söyledi. Cheng “Bazı bölgeler önemli ölçüde yeniden vaka artış riskleriyle karşı karşıya kalırken, diğerleri son üç yılın en karmaşık ve ciddi durumlarıyla karşı karşıya” dedi.ÖZEL TAKIM KURULDUCheng, lokal makamların ‘aşırı salgın kontrol önlemlerini’ engellemek için özel takımlar kurduğunu ve Devlet Kurulu’nun Kovid-19 ile uğraş için tedbire ve denetim düzeneğinin halk tarafından verilen dilekçeleri faal olarak sürece koyduğunu ve meseleleri çözmek için ilgili departmanları zorladığını söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu