Haber

BM Türkiye Mukim Koordinatörü Rodriguez: “Küresel tedarik zinciri çadır ihtiyacını karşılayamıyor”

UNITED BM Türkiye Mukim Koordinatörü Alvaro Rodriguez, 6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremler nedeniyle Türkiye’de çadır ihtiyacının çok fazla olduğuna dikkat çekerek, “Küresel tedarik zinciri bu ihtiyacı karşılayamıyor” dedi. söz konusu.

Rodriguez, video konferans aracılığıyla BM’nin günlük basın brifingine bağlanarak gazetecilerin sorularını yanıtladı.

BM’nin Türkiye için başlattığı insani yardım davetine değinen Rodriguez, daha önce 3 aylık mühlet için 1 milyar dolar olarak açıklanan davete sadece 100 milyon dolar katkıda bulunulduğuna dikkat çekti.

Rodriguez, trajedinin çok büyük olduğunu ve yardımın büyük bölümünün Almanya ve ABD’den geldiğini belirterek, “İnsani yardımın karşılanması için ek katkıya ihtiyacımız var. Türkiye’nin bölgede etkili bir toparlanma ve yeniden yapılanma sürecini başarıyla yürüteceğine dair haklı bir algı var. gelecek aylar.” söz konusu.

Türkiye’deki genel hükümet yapılanması, Dışişleri Bakanlığı, AFAD ve İçişleri Bakanlığı’nın koordineli bir şekilde etkin bir şekilde çalıştığını belirten Rodriguez, yıkımın 11 şehri ve yaklaşık 9 milyon kişiyi etkilediğinin altını çizdi.

Çadır ve barınma ihtiyacının büyük olduğunu belirten Rodriguez, “İhtiyaç o kadar büyük ki küresel tedarik zinciri bu ihtiyacı karşılayamıyor” dedi. dedi.

Küresel ölçekte depolardaki çadırlara ulaşmaya çalıştıklarını söyleyen Rodriguez, prefabrik evlerin ve konteynerlerin de barınma için daha değerli ama yeterli bir seçenek olduğunu söyledi.

Rodriguez, bölgede yaklaşık 600 BM çalışanının faaliyet gösterdiğini ve bunların 500’ünün Türk işçi olduğunu belirtti.

duzkoyhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu