Ekonomi

BIST 100 Endeksi Tüm Zamanların En Yüksek Seviyesinde

Günün ilk yarısında Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi 7.724 puanla tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

BIST 100 endeksi 13,00 prestijiyle 109,91 puan ve bir önceki kapanışa göre yüzde 1,45 artışla 7.710,5 puan oldu.

Toplam işlem hacmi ise 78,1 milyar TL olarak gerçekleşti.

Bankacılık endeksi yüzde 2,94 yükselirken, holding endeksi yüzde 1,68 yükseldi. Orta segment endekslerinde en yüksek kazanç yüzde 3,98 ile ticaret, en düşük yüzde 2,35 ile ticaret oldu. sporoldu.

Dünya genelindeki para politikaları telaşıyla küresel piyasalar karışık bir seyir izlerken, gözler bugün ABD’de açıklanacak enflasyon verilerine çevrildi.

Para piyasalarındaki fiyatlamalara göre Fed’in büyük olasılıkla politika faizini değiştirmeyeceği öngörülürken, bugün ABD’de açıklanacak enflasyon verilerinin söz konusu fiyatlamalardaki oynaklığı artırabileceği belirtiliyor.

Öte yandan kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Türkiye değerlendirmesinde, ekonomiPolitikaların sürdürülmesi ve risklerin azalması halinde görünümün olumluya dönebileceği ve not artırımının gündeme gelebileceği ifade edildi.

Değerlendirmede, Türkiye’de Ortodoks siyasete dönüşün beklenenden hızlı gerçekleştiği kaydedildi ve bu durumun varsayımı artırdığı aktarıldı.

Analistler, söz konusu gelişmelerin Türk lirası varlıklar açısından olumlu olduğunu belirterek, son dönemde toparlanmaya başlayan yabancı faizini desteklemesinin beklendiğini sözlerine ekledi.

Analistler, bugün yurt içinde bilgi akışının sakin olacağını, yurt dışında ise ABD’deki enflasyon ve haftalık işsizlik uygulamalarının takip edileceğini belirterek, teknik olarak BİST 100 endeksinde 7 bin 750 ve 7 bin 900 seviyelerinin direnç konumunda, 7 bin 500’e ulaştığını kaydetti. noktalar pekiştirme konumundadır.

haber-toroslar.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu