Haber

Belediye Başkanı Atila Aydıner: Söz verdik, yaptık… 45 bin metrekarelik dev Millet Bahçesi’ni Bayrampaşa’ya kazandırdık.

Belediye Başkanı Atila Aydıner: Söz verdik, yaptık… 45 bin metrekarelik dev Millet Bahçesi’ni Bayrampaşa’ya kazandırdık.

Bayrampaşa’da inşa edilen bölgenin en büyük Millet Bahçesi, yüklenici firma tarafından tamamlanarak Bayrampaşa Belediyesi’ne teslim edildi. Bölgeye ve İstanbul’a hayat verecek yeşil bir miras olarak 45 bin metrekarelik dev Millet Bahçesi’ni Bayrampaşa halkının hizmetine sunmaktan mutluluk duyduklarını belirten Başkan Atila Aydıner, “Çok çalıştık, çok mücadele ettik. Betona değil, yeşile ve geleceğe yatırım yaptık. Allah’a şükür bu projeyi başarıyla tamamladık. “Çok yakında hizmete açacağımız Millet Bahçemiz komşularımızın hayatına renk katacak, Bayrampaşa’mız Millet Bahçesi ile anılacak ve gelecek nesillere güzel bir miras olarak kalacaktır” dedi.

TOPLAM 15 FONKSİYON

İstanbul’un Bayrampaşa Kartaltepe İlçesi’nde eski Pancar Motor Fabrikası’nın yerinde inşa edilen Bayrampaşa Millet Bahçesi, yüklenici firma tarafından tamamlanarak Bayrampaşa Belediyesi’ne raporlu olarak teslim edildi. Çok yakında açılması beklenen Millet Bahçesi her şeyle dolu… Tematik bahçelerle donatılan Millet Bahçesi; Çocuk oyun alanları, aktivite ve pilates alanları, yürüyüş ve bisiklet yolları, koşu parkurları gibi vatandaşların aileleriyle vakit geçirebilecekleri birçok özelliğe sahip. Biyolojik gölet ve kuru havuzun da yer aldığı bahçede ayrıca 200 araç kapasiteli yer altı otoparkı da bulunuyor. Müze ve kütüphaneler, çim amfitiyatrolar, millet kafeteryası ve gül bahçesi gibi alanlar da Millet Bahçesi’nin doğal ortamına eşlik ediyor. Sosyal tesisleri ve doğal yapısıyla bölgenin oksijen deposu olan Millet Bahçesi’nin Bayrampaşa’nın havasını tamamen değiştirmesi bekleniyor.

BAŞKAN AYDINER’İN EN GÜZEL PROJESİ

Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, sosyal belediyecilik anlayışıyla şehri güzelleştirmeye devam ettiklerini belirterek, “Çok çalıştık, çok mücadele ettik. Bayrampaşa’nın kimliğine yakışan güzel bir Millet Bahçesi yaptık. “Böylece betona değil yeşile ve geleceğe yatırım yaptık” dedi. Önder Aydıner, “Millet Bahçemizde vatandaşlarımızın keyifli vakit geçirebilecekleri neredeyse hiçbir şey yok. Birçok özelliğiyle bölgeye ve İstanbul’a hayat verecek dev Millet Bahçemizin inşaatı yüklenici firma tarafından tamamlanarak belediyemize teslim edildi. Halkımıza ve şehrimize hayırlı olsun. İnşallah çok yakın zamanda bu muhteşem projeyi halkımızın hizmetine sunacağız” dedi.

“HECKER ERBAKAN’IN MİRASINA SAHİP ÇIKARAK BETON İNŞAATA HAYIR DEDİK”

Başkan Aydıner, Millet Bahçesi’nin hikâyesinin yerli ve milli duygularla ilgili olduğunu söyleyen merhum başbakanlardan Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın kurduğu Pancar Motor Fabrikası ile başladığını söyledi. Baskılar sonucu Pancar Motor’un kapatıldığını hatırlatan Aydıner, “Kapıları kilitlenen fabrika uzun yıllar kaderine terk edildi. Daha sonra bu geniş alanın yüzlerce konut yapılarak betona dönüştürülmesi düşünüldü. Ancak biz buna izin vermedik, Erbakan hocamızın mirasına sahip çıktık. Bölgenin Bayrampaşa’ya nefes alacak yeşil alan olarak kullanılması için yoğun mücadele verdik. “Allah’a şükür bunu da başardık” dedi.

“Ustalık İşimiz, MİLLETİMİZİN BAHÇESİ”

Başkan Aydıner, “Bu projeyi belediyemizin ‘şaheser’ eseri olarak görüyoruz. “Millet Bahçesi komşularımızın hayatına renk katacak, Bayrampaşa’mız Millet Bahçesi ile anılacak ve gelecek nesillere güzel bir miras olarak kalacak” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

haber-araban.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu