Haber

ABD’de hava durumu uyarısı: Tehlikeli derecede dondurucu soğuk uyarısı

ABD’nin kuzeydoğusunda “tehlikeli donma sıcaklıkları” hüküm sürdü.
Ulusal Hava Durumu Servisi (NWS), ülkenin kuzeydoğusundaki “tehlikeli derecede soğuk” un Cumartesi akşamına kadar devam edeceğini duyurdu.

HASARA NEDEN OLABİLİR UYARI

Başta Maine, New Hampshire, New York ve New Jersey olmak üzere ülkenin kuzeydoğu bölgelerinde hava sıcaklıklarının ortalamanın 10 ila 30 derece altında olacağını belirten NWS, kuvvetli rüzgarların elektrik kesintilerine ve maddi hasara neden olabileceği konusunda uyarıda bulundu.

SOĞUK KAYDI

Şiddetli rüzgarların hakim olduğu New Hampshire eyaletindeki Mount Washington’daki bir gözlemevinde rüzgar soğutma indeksinin -108 Fahrenheit (-78 Santigrat) göstermesiyle ülkede kaydedilen en soğuk “rüzgar soğuğu” rekorunun kırıldığı belirtildi. hem de dondurucu soğuk.

NWS’nin verdiği bilgiye göre, bölgede hava sıcaklığı -46 Fahrenheit (-43 Santigrat) dereceye ulaşırken, saatte 97 mil (156 kilometre) hızla esen rüzgarlar hakim. Washington, DC’de sabah sıcaklık 15 Fahrenheit (-9 Santigrat derece)’ye düşerken, New York’ta termometreler 4 Fahrenheit (-16 Santigrat derece) gösterdi. New York’ta hissedilen hava sıcaklığı -8 Fahrenheit’e (-22 Santigrat) kadar düştü.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu