Ekonomi

ABD hisse senedi vadeli işlemleri, önemli ekonomik veriler yaklaştıkça sınırlı görünüyor

Yatırımcılar bir dizi ekonomik bilgi raporunu beklerken ABD hisse senedi endeksi vadeli işlemleri Perşembe günü temkinli kalmayı sürdürdü. Piyasa katılımcıları ayrıca merkez bankası yetkililerinden Federal Reserve’ün beklenen faiz indiriminin potansiyel zamanlaması hakkında bilgi almak istedi. Çarşamba günü büyük teknoloji şirketlerindeki kazançların yol açtığı toparlanmanın ardından Nvidia, yapay zeka teknolojisine ilginin artmasıyla Alphabet’i geçerek ABD’nin en değerli üçüncü şirketi oldu.

Bu hafta başında, kalıcı enflasyona ilişkin endişeler, bu yılki faiz indirim planına ilişkin belirsizlik yarattı. Ancak politika yapıcıların %2 hedefine doğru istikrarsız bir yolculuğa rağmen enflasyonun ılımlı seyrettiğine işaret etmesiyle hissiyat bir miktar sakinleşti. Ocak ayı perakende satışları, sanayi üretimi ve haftalık işsizlik maaşı başvurularını içeren ve TSİ 08.30’da açıklanacak verilerin ekonomik durum hakkında daha fazla bilgi vermesi bekleniyor.

Gün boyunca Fed Başkanı Christopher Waller ve Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic’in yorumları para politikasının yönüne ilişkin göstergeler açısından yakından takip edilecek. CME Group’un FedWatch aracına göre, piyasanın mayıs ayında en az 25 baz puanlık bir faiz indirimi olasılığı hafta başındaki %60’ın üzerindeyken %40’a düştü, haziran ayındaki olasılık ise %82,3.

New York’taki CFRA Araştırma’dan Sam Stovall, Federal Açık Piyasa Komitesi’nin gevşeme döngüsüne başlamadan önce fiyat baskılarında daha kapsamlı bir yavaşlama beklemesinin mümkün olduğunu öne sürdü. Bu, son GSYİH verilerinin İngiltere ve Japonya’nın üst üste iki çeyrek boyunca negatif büyüme kaydettiğini göstermesinin ardından geldi.

Dow e-minis erken işlemlerde 52 puan, S&P 500e-miniler 5 puan ve Nasdaq 100 E-miniler 11 puan arttı. Kazanç sezonu sona yaklaşırken yatırımcılar arasında West Pharma, Deere, PBF Energy, Zebra Technologies ve Wendy’s Co. gibi şirketlerin mali raporlarını sabırsızlıkla bekliyor.

LSEG verilerine göre, şirketlerin neredeyse %80’inin beklentileri aştığı başarılı bir kazanç sezonu parlak bir noktaydı. Ancak, Cisco Systems’in hisselerinin işgücü azaltımlarını duyurmasının ve yıllık gelir iddiasını düşürmesinin ardından %5,2 oranında düşmesiyle piyasa öncesi bazı düşüşler yaşandı. Rollins, beklenenden zayıf organik konut geliri ve soğuk hava nedeniyle haşere kontrol hizmetlerine yönelik talepteki düşüşe atfedilen marjlar nedeniyle hisselerinde %6,4’lük bir düşüş gördü. Albemarle hisseleri, düşen lityum fiyatları nedeniyle önceki yılın karının aksine üç aylık zarar bildirdikten sonra %5,2 düştü.

Karşılaştırıldığında, SoundHound AI’nin hisseleri %73,4 artarken, Nvidia’nın her iki yapay zeka odaklı şirkete de yatırım yapacağını açıklamasının ardından Arm’ın hisseleri %3,7 arttı. Alphabet’in hisseleri, yatırım şirketi Third Point’in teknoloji devindeki hissesini sonlandırdığı haberinin ardından %1,5 düştü.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu