Bal ihracat şampiyonu hedefi yükseltti
ANKARA (İGFA) –Son 3 yılda doğal ve sağlıklı eserlere ilgi artarken, bal ve arı eserlerine ilgi artarak devam ediyor.
Bal ihracatında son 7 yılda şampiyon olduklarını söyleyen Enfabal Genel Müdürü Mustafa Ençetin, “2023 yılında orman yangınlarının yaralarını saracağız ve öncelikli hedefimiz yüzde 60 büyümek olacak. Üretimimizin 1/3’ü; Başta ABD, Almanya, Fransa, İngiltere, İtalya ve İsrail olmak üzere 35 ülkeye ihracat yapıyoruz. Yeni dönemde İspanya pazarı da hedeflerimiz arasında yer alacak.”
Ankara Mamak’ta bulunan 75 bin metrekarelik üretim tesislerinde günlük 200 ton kapasite ile üretim gerçekleştirdiklerini belirten Ençetin, bundan sonra yapacakları reel yatırımların yanı sıra markayı zirveye taşımak hedeflediklerini belirtti. , “Bal yüzde 100 yerli bir üründür. 2023 yerli malı vardır. Ortaya çıkacağımız bir yıl olacak ve bu yıl orman yangınlarının yaraları sarılacak” dedi.
Bal faslında son 7 yıldır ihracat şampiyonu olduklarını belirten Ençetin, yeni dönemde İspanya pazarının da önceliklerinin olacağını kaydetti.